Desculț pe Lună este o trupă din Cluj, formată în 2016. În ciuda contextului pandemic, membrii trupei se întâlnesc săptămânal pentru a compune melodii, fiind gata să revină în forță pe scenă. Cum ai tupeul este o melodie cu substrat politic în care se regăsește starea pe care începem să o resimțim cu toții, în ceea ce privește mult discutata corectitudine politică.

Există, de asemenea, câteva concursuri la care trupele tinere pot participa pentru a căpăta vizibilitate chiar și în această perioadă. Music Hub, un studio din Cluj-Napoca, a organizat un astfel de concurs pe Facebook: în perioada 1-20 martie, trupa care aduna cele mai multe like-uri la piesa proprie pe care o posta în eveniment, câștiga înregistrarea și masterizarea gratuită a acelei melodii. Desculț pe Lună s-a mobilizat și a reușit să ajungă la 1.6k+ de like-uri, câștigând astfel concursul.

Surpriza abia acum începe. Ce s-a gândit trupa să facă pentru a le mulțumi tuturor oamenilor pentru ajutor? Un fel de „pomelnic”, citind, pe rând, cele peste 1600 de persoane care au reacționat la postare. Doar că Desculț pe Lună nu s-a mulțumit cu o simplă citire. În data de 22 martie 2021, la ora 19:00, trupa a început un jam session, o sesiune de improvizație muzicală absolută unde numele persoanelor au luat locul versurilor. Timp de 52 de minute, trupa a trecut prin stiluri complet diferite de muzică: rock, pop, rapp, R&B, reggae și multe altele. Bogdan Ghirău, vocalistul trupei, a reușit să citească în aproape o oră peste 1600 de nume, alături de Cătălin Florea (la chitară), Călin Tacea (la bas) și Șerban Topolniceanu (la tobe). Neașteptatul eveniment a fost filmat de Raul Stan și a fost postat pe youtube: Desculț pe Lună – Pomelnic.

Așa ceva nu s-a mai făcut! Este ceva inedit în România ca o trupă să facă un „pomelnic” de 52 de minute în cinstea fanilor care au dat like la o postare. Nu putem să trecem peste faptul că like-urile au căpătat o importanță extraordinară în ziua de astăzi. Cu ajutorul lor poți câștiga bani, cadouri și prieteni noi. Așa că se înțelege de ce trupa a simțit nevoia să le mulțumească celor care a susținut-o, pentru că altfel n-ar fi câștigat concursul. La finalul improvizației muzicale, toți membrii trupei au fost extenuați și foarte amețiți, iar vocalistul a rămas fără voce. 52 de minute de cântat încontinuu, fără niciun moment de respiro!

Desculț pe Lună va înregistra piesa câștigătoare în curând, continuând, în același timp, să compună piese noi pentru a fi gata să iasă la scenă în momentul în care va fi posibil.

P.S.: Zvonurile spun că pomelnicul va fi cântat live, cu versurile învățate pe de rost.

Expoziție – Future Perfect #2

În contextul confuz în care ne aflăm, când tema principală de discuție este pandemia, Fabrica de Pensule organizează o expoziție care să-i ducă pe vizitatori într-o cu totul altă direcție. Citește mai mult

A început Global Migrant Festival!

Global Migrant Festival își propune să confrunte narativa nocivă care domină discursul internațional despre migrație....

Scoția este prima țară care face produsele pentru menstruație gratuite

Scoția a devenit oficial prima țară din lume care oferă produse pentru menstruație gratuit. #freeperiodproducts. În ziua de 24 noiembrie, în Parlamentul Scoției, a fost adoptată legea care se numește Citește mai mult

Focus: dramaturgie contemporană la Reactor

Află mai multe despre dramaturgia contemporană românească, participând la evenimentele din luna ianuarie de la Reactor de creație și experiment!

Încep Nopțile Lecturii la Institutul Francez! ONLINE

Între 21 și 24 ianuarie vor avea loc Nopțile Lecturii la Institutul Francez! Nu rata evenimentele desfășurate online.

Ce filme pot fi vizionate online la Festivalul Filmului Palestinian

A treia editie a  Festivalul Filmului Palestinian se desfășoară în regim online. Între 26 și 30 noiembrie 2020, veți avea ocazia să urmăriți cele mai mari succese ale cinematografiei palestiniene Citește mai mult

Arată-le și celorlalți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *