Reactor de creație și experiment organizează în format online un program cultural despre dramaturgia contemporană românească dintr-o perspectivă amplă, multigenerațională. „Focus: dramaturgie contemporană la Reactor” se va desfășura între 15 și 31 ianuarie 2021.

Primul eveniment va fi dezbaterea ,,Practici și funcții ale dramaturgului. Trecut, prezent și viitor”, moderată de autoarea Michaela Michailov, alături de Miruna Runcan (critic, scriitoare și profesor universitar la Facultatea de Teatru și Film, Cluj Napoca), Alina Nelega (autoare dramatică, regizoare, conducătoare a masteratului de scriere dramatică de la UAT, Târgu Mureș), Matei Vișniec (autor dramatic), Catinca Drăgănescu (regizoare, autoare dramatică), Alexandra Pâzgu (autoare dramatică), Panna Adorjani (creatoare de teatru) și Petro Ionescu (autoare dramatică). Discuția va avea loc exclusiv online, pe pagina de YouTube a Reactorului, în ziua de 15 ianuarie 2021, la ora 18.00.

În cadrul programului va avea loc și atelierul de mediere culturală – „Framework”, coordonat de regizorul Raul Coldea, unde vor putea fi vizionate patru spectacole: Florența sunt eu de Gellu Naum și Sânziana și Pepelea de Vasile Alecsandri, ambele în regia lui Alexandru Dabija de la Teatrul Național Cluj-Napoca, Noi nu, niciodată, dramaturgia Petro Ionescu, regia Olivia Grecea, și În umbra marelui plan de Catinca Drăgănescu din repertoriul Reactor. Vizionările vor fi urmate de discuții alături de membrii echipelor artistice și administrative ale teatrului independent.

Înscrierile la „Framework” se fac până în 16 ianuarie, prin completarea acestui formular.

De asemenea, participarea nu este condiționată de un preț obligatoriu, dar este binevenită susținerea echipei și a teatrului prin cumpărararea unui bilet, devenind astfel susținător.

Acest proiect cultural a fost realizat cu sprijinul Ministerului Culturii, partenerii fiind Teatrul Național Cluj, Universitatea de Arte din Târgu Mureș și Facultatea de Teatru și Film – Universitatea Babeș-Bolyai.

Rezistența Fresh Start sau Restul vieții noastre

În Restul vieții noastre simți o curiozitate și un elan molipsitoare, care încheie o înșiruire de povești despre traumă și abuz într-un mod plin de speranță.

Nu rata Festivalul Național de Teatru! De data aceasta…online

La FNT30 veți avea ocazia unică de a revizita istoria festivalului din ultimele trei decenii, online și gratuit!

Alois, virusul uitării: dincolo de numărul de ”infectați”

Festivalul Național de Teatru din 2021 s-a desfășurat online, spre bucuria iubitorilor de teatru din toată țara, oferind un program amplu de reprezentații, discuții, instalații performative și vizuale, conferințe, teatru Citește mai mult

Am fost la Reactor și mi-a plăcut/Sesiune de păreri scurte (1) – Scheletul de pasăre și Monștri

Îmi propun să scriu aici niște scurte impresii asupra unor spectacole-lectură pe care am apucat să le văd relativ recent la Reactor, locul la care chiar îmi doream să ajung Citește mai mult

Ce filme pot fi vizionate online la Festivalul Filmului Palestinian

A treia editie a  Festivalul Filmului Palestinian se desfășoară în regim online. Între 26 și 30 noiembrie 2020, veți avea ocazia să urmăriți cele mai mari succese ale cinematografiei palestiniene Citește mai mult

Toate lucrurile pe care mi le-a luat Alois sau despre hăul amintirilor noastre

Cineva spunea odată că singurul lucru care rămâne în urma teatrului este ceea ce se scrie despre. Astăzi aparatura ne oferă posibilitatea de a putea vedea și peste o sută Citește mai mult

Arată-le și celorlalți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *