Scoția a devenit oficial prima țară din lume care oferă produse pentru menstruație gratuit. #freeperiodproducts. În ziua de 24 noiembrie, în Parlamentul Scoției, a fost adoptată legea care se numește „Period Products (free provision) Scotland Bill”, și presupune distribuirea de produse menstruale în mod gratuit.

În Scoția femeile cheltuie aproximativ 13 lire pe lună pentru produsele mentruale.  Legea își propune să lupte împotriva sărăciei și a impactul pe care ciclul mestrual îl poate avea asupra educației.

Monica Lennon, membră a Partidului Laburist, este cea care a condus timp de 4 ani campania. Lennon fost susținută de organizații de caritate, sindicate si de premierul scoţian Nicola Sturgeon. Acesta a numit proiectul ca fiind „o politică importantă pentru femei şi fete”.

Universitățile și colegiile au obligativitatea de a asigura produsele în toate toaletele, dar și farmaciile și centrele comerciale trebuie să pună la dispoziție aceste produse.

#freeperiodproducts

A început Global Migrant Festival!

Global Migrant Festival își propune să confrunte narativa nocivă care domină discursul internațional despre migrație....

Focus: dramaturgie contemporană la Reactor

Află mai multe despre dramaturgia contemporană românească, participând la evenimentele din luna ianuarie de la Reactor de creație și experiment!

Încep Nopțile Lecturii la Institutul Francez! ONLINE

Între 21 și 24 ianuarie vor avea loc Nopțile Lecturii la Institutul Francez! Nu rata evenimentele desfășurate online.

Nu rata Festivalul Național de Teatru! De data aceasta…online

La FNT30 veți avea ocazia unică de a revizita istoria festivalului din ultimele trei decenii, online și gratuit!

Expoziție – Future Perfect #2

În contextul confuz în care ne aflăm, când tema principală de discuție este pandemia, Fabrica de Pensule organizează o expoziție care să-i ducă pe vizitatori într-o cu totul altă direcție. Citește mai mult

Ce filme pot fi vizionate online la Festivalul Filmului Palestinian

A treia editie a  Festivalul Filmului Palestinian se desfășoară în regim online. Între 26 și 30 noiembrie 2020, veți avea ocazia să urmăriți cele mai mari succese ale cinematografiei palestiniene Citește mai mult

Arată-le și celorlalți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *