V-aţi întrebat vreodată ce înseamnă să fii voluntar? Prin proiectul Voluntari la Manşă, am adunat poveştile emoţionante a 7 voluntari dornici să ne împărtăşească experienţele unice pe care le-au trăit prin activităţile lor! Aşadar… să începem!

Pagină de Jurnal 

Cum era treaba cu…să faci în fiecare zi ceva de care ți-e frică? Ei bine, mie mi-a fost frică de liceu, până când mi s-a dăruit ceva! Într-o zi, un om minunat a venit la mine și mi-a dăruit un formular de înscriere în clubul de voluntariat al școlii Impact Hope 4 Life, o organizație non-profit. Mi-a trebuit mult curaj ca să accept, dar l-am completat. Satisfacția a fost pe măsură. Simți ca n-ai trecut degeaba prin viața de liceu. Așa a început povestea mea de dragoste dintre mine și voluntariat.Iar de atunci până acum s-au făcut doi ani de când pot spune ca sunt voluntar de impact care vrea sa fie schimbarea pe care vrea sa o vadă în lume.

Impact lucrează cu tineri și pentru tineri. Cum? Prin sprijinul fundației Noi Orizonturi care inspiră tinerii și profesorii să producă schimbări pozitive în comunitățile lor prin proiecte.

Îmi amintesc și acum primul meu proiect ‘’Deschiderea anului de voluntariat 2018-2019’’, activitate destinată bobocilor plini de entuziasm care intrau pe poarta școlii. De atunci am simțit ce înseamnă o echipă – ENERGIE. Forța este în grup și tot ce trebuie să faci este sa vorbești cu oamenii, să vă găsiți unul pe altul și să vreți să schimbați comunitatea.  De ce m-am alăturat? Simplu…A venit o simțire puternică din interior, iar asta mi-a dat cea mai mare încredere.

Fii implicat, motivat, prietenos, activ, creativ, talentat!

Toate astea m-au făcut să fiu voluntar, să fiu membru Impact al Clubului Hope 4 Life din cadrul Colegiului Național de Informatică ‘’Matei Basarab’’ din Râmnicu Valcea.  După un an în care am fost membru, am fost aleasă pentru un curs de Leadership din tabăra Viața, o experiență frumoasă care se trăiește o dată în viață. Așa că după ce m-am întors am devenit lider pentru cea mai mare echipa de voluntari. Îmi spuneam plină de emoție: „Fii un lider! Spune Bună… Zâmbește-le!…..și…..am reușit!’’

Eu sunt Ana :). Nu mă opresc nici măcar o secundă din a face ceva cu pasiune pentru alții și ceva pentru viitor, care să construiască visul meu. Nu mă opresc nici o secundă din tot felul de activități, mai ales cele care au scopul de a ajuta oamenii și de a le transmite un mesaj, pentru că cred că fiecare este o nouă provocare de la care am o groază de învățat.

Lumea îmi pune întrebarea: „De unde ai atât de multă energie?’’ și urmează: „Mai poți?’’ Răspunsul meu este un  categoric „DA’’. Nu pot sa refuz niciun proiect de niciun fel pentru că mi se pare că dau cu piciorul atât de multor oportunități pe care am norocul să mi le ofere viața.  Ideea de a lucra alături de o echipă pentru un proiect sau orice fel de acțiune, îmi dă satisfacția de a lupta și mai mult pentru schimbare. Nu pot să nu mă implic în diverse activități care să-i ajute pe alții, pentru că și eu am fost ajutată la rândul meu.

De aceea nu m-am oprit doar la Impact. Sunt director al departamentului de resurse umane și voluntariat în cadrul Consiliului Școlar al Elevilor. Am adus un club de dezvoltare personală în școală, destinat copiilor de gimnaziu numit Evolution Team, apoi am ieșit și în comunitate pentru ca un număr cât mai mare de copii să beneficieze de el. Activez ca voluntar la singurul centru de tineri din orașul meu (Youth Hub)  și sunt ambasador la Girl Up  (prima organizație de egalitatea pentru adolescenți din România).

Îmi place să fiu mereu activă comunicând mult cu oamenii, să particip la ceva, bazat pe orice fel de temă, să creez ceva, să construiesc și mi-ar plăcea să las ceva important în urma mea.

Merg pe principiul:

Ziua de ieri nu mai există.

Ziua de mâine e mai incertă ca oricând.

Tot ce mai avem este Astăzi.

Astăzi este despre Astăzi.

Așa că astăzi, acesta este începutul poveștii mele, care…va continua!

de Ana-Maria Vîrlan, un OM

Jurnal de voluntar: O zi de intervenţii la SMURD

V-aţi întrebat vreodată ce înseamnă să fii voluntar? Prin proiectul Volunari la Manşă, am adunat poveştile emoţionante a 7 voluntari dornici să ajute!

Jurnal de voluntar: Ajutor pentru pacienţii oncologici

V-aţi întrebat vreodată ce înseamnă să fii voluntar? Prin proiectul Volunari la Manşă, am adunat poveştile emoţionante a 7 voluntari dornici să ajute!

Jurnal de voluntar: Puterea de a fi om

Trăirile interioare, pacea și liniștea pe care le ai după ce ajuți pe cineva, după ce faci o persoană să zâmbească, să râdă, să fie bine, sunt adevăratele comori ale Citește mai mult

„Educația stă la baza a orice”- Ionuț Coman, despre proiectul Laboratoare Rurale

Ionuț Coman ne povestește despre proiectul Laboratoare Rurale și primul laborator de informatică amenajat de la zero...

UNiți pentru tineri – află ce este Asociația Tineretul ONU din România

Pace, justiție, egalitate și demnitate: ești curios să afli cum implementează Asociația Tineretul ONU din Cluj aceste valori? Keep reading....

Cine (mai) consumă teatru?

Teatrul este o artă, o componentă socială importantă, o formă de entertainment, o eliberare din cotidian – sau o reprezentare fidelă a cotidianului, cu toate laturile lui mai puțin atractive. Citește mai mult

Arată-le și celorlalți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *