V-aţi întrebat vreodată ce înseamnă să fii voluntar? Prin proiectul Voluntari la Manşă, am adunat poveştile emoţionante a 7 voluntari dornici să ne împărtăşească experienţele unice pe care le-au trăit prin activităţile lor! Aşadar… să începem!

Bună! Mă numesc Teodora și am fost voluntar la Școala Gimnazială Specială Pașcani în anul 2019. Sunt fericită să vă împărtășesc experiența mea de voluntar care s-a desfășurat pe parcursul unui an.

Încă din primele săptămâni de voluntariat petrecute în școală și înconjurată de copiii, fiecare diferit în stilul său (și când spun diferit mă refer la suferința și boala fiecăruia), eu am simțit că trebuie să fac o schimbare în viața mea. Mi-am dat seama că lucrurile nu sunt chiar așa cum par și că nu toți  pot avea ceea ce își doresc atunci când vor. Aici vreau să pun accent pe iubirea și dragostea pe care un copil ar trebui să o primească de la părinții săi. Unii o au, unii nu. De asemenea, nu toți au jucăriile și lucrurile pe care și le doresc, sau nu toți au casa pe care și-o doresc. Chiar dacă nu își dau seama ce se petrece în adevăratul sens al cuvântului, în ochii unora se vedea suferința. Cu toate acestea, mereu aveau zâmbetul pe buze și chipul luminat, ceea ce m-a impresionat foarte mult.

Fiind înconjurată de cei mici, am învățat ce înseamnă adevărata răbdare.

Am observat că sfaturile pe care le-am oferit copiilor au avut o semnificație deosebită. Ei au nevoie să fie încurajați și să audă cât sunt de buni, cât sunt de inteligenți, că vor ajunge cineva în viață și că vor reuși. Chiar au nevoie de ajutorul și sprijinul nostru, fiindcă sunt niște copii frumoși, deștepți și super talentați.

După ceva timp petrecut cu ei, au început să-mi facă felicitări, flori din hârtie, să mă îmbrățișeze și să îmi spună cât de tare mă iubesc. Chiar sunt niște copiii speciali! Îmbrățișările lor care apar de nicăieri când intri în clasă nu se pot uita. Nu poți uita poveștile lor odată ce le-ai auzit. Sunt cele mai frumoase lecții pe care le-am învățat vreodată. Au atins ceva în mine ce mă face să cred din tot sufletul că nu există lucru mai frumos pe lume decât să ajuți fără să ceri ceva în schimb.

La final, aș vrea să vă  mărturisesc că această experiență de voluntar a fost unică și una dintre cele mai minunate. În lista dezamăgirilor se adună poveștile unora dintre copiii, în schimb lista câștigurilor m-a motivat.

Pot spune că VOLUNTARIATUL este o activitate unică, ce te învață o sumedenie de lucruri utile pentru viață, te face un om mai deștept, mai modern, mai sociabil, te dezvoltă, te face să fii TU.

Teodora Costea, clasa a XII-a B, Colegiul Național Mihail Sadoveanu, Pașcani
Jurnal de voluntar: Ajutor pentru pacienţii oncologici

V-aţi întrebat vreodată ce înseamnă să fii voluntar? Prin proiectul Volunari la Manşă, am adunat poveştile emoţionante a 7 voluntari dornici să ajute!

Jurnal de voluntar: O zi de intervenţii la SMURD

V-aţi întrebat vreodată ce înseamnă să fii voluntar? Prin proiectul Volunari la Manşă, am adunat poveştile emoţionante a 7 voluntari dornici să ajute!

Jurnal de voluntar: despre teatru, voluntariat și emoție

V-aţi întrebat vreodată ce înseamnă să fii voluntar? Prin proiectul Volunari la Manşă, am adunat poveştile emoţionante a 7 voluntari dornici să ajute!

UNiți pentru tineri – află ce este Asociația Tineretul ONU din România

Pace, justiție, egalitate și demnitate: ești curios să afli cum implementează Asociația Tineretul ONU din Cluj aceste valori? Keep reading....

Jurnal de voluntar: Puterea de a fi om

Trăirile interioare, pacea și liniștea pe care le ai după ce ajuți pe cineva, după ce faci o persoană să zâmbească, să râdă, să fie bine, sunt adevăratele comori ale Citește mai mult

“Întâi văd copilul, nu boala” – Betty Halasz, voluntar Little People

Ce înseamnă să fii alături de copiii bolnavi de cancer?Betty Halasz este o tânără orădeancă de 20 de ani, studentă în anul doi la Psihologie în Timişoara, care a ales Citește mai mult

Arată-le și celorlalți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *