The `O` este o trupă care face spectacol combinând mai multe stiluri muzicale: a cappella, jazz, funk, disco și chiar și rock. Ei folosesc un personaj animat numit Trippy, care întruchipează fiecare membru al trupei, dar și fiecare ascultător. Dacă nu mă crezi pe cuvânt, atunci mă vei înțelege când le vei asculta piesele. 

Trupa este formată din Theodor-Valentin Rusu (voce, percuție), Antonio Tudosie (chitară), Andu Nanut (tobe), Renan Santos (chitară), Silviu Ruta (bass) și Theodor Goian (keyboards).

De la ce vine denumirea trupei? 

Sunt mai multe variante. Ne-am imaginat noi o lume a noastră, pe care pur și simplu am încercuit-o. E un fel de gaură neagră prin care trebuie să trecem să ajungem în lumea lui Trippy. Da, Trippy e un dubios și de asta îl numim așa. Și de la The Big O (a se interpreta după propria voință). 

Ce planuri aveți cu Trippy?

Vom avea o animație, sperăm anul ăsta, în care vom arăta mai multe despre ce face el, cum se mișcă. Avem niște planuri care momentan nu se pot face foarte repede, dar o să se întâmple în ceva timp. O să fie spectacol, nu concert. Am vrea să adăugăm niște personaje, să facă Trippy mai multe  jumbușlucuri, depinde. Asta dacă nu face covid.

Dacă Trippy e imaginea voastră, iar el combină mai multe genuri muzicale, care gen simțiți că vă definește cel mai bine?

Ne definește tocmai faptul că nu suntem definiți de ceva anume. Ia orice zi din viața ta și spune-mi dacă ai avut același sentiment pe tot parcursul zilei. Cel mai probabil ai să-mi spui că nu, pentru că întotdeauna ni se întâmplă mai multe lucruri care ne schimbă starea. Nu pot să mă opresc la un singur sentiment, mi se pare prea sec, indiferent cât de bun sau de rău e. Și la fel e și cu stilurile muzicale, nu ai cum să te identifici într-un singur stil. Noi am luat părțile bune din fiecare. Sunt oameni care pornesc de la o armonie, au o structură și construiesc pe ea, dar la noi nu a fost niciodată așa. Am plecat de undeva, dar am terminat totul în funcție de sentiment. Întotdeauna a fost ceva interconectat- o legătură care se crează între noi și muzica noastră și între noi și oameni, care e mai puțin plastică și mai mult sentimentală.

Care e aportul pe care-l aduce fiecare dintre voi?

Spre deosebire de toate trupele în care am fost, e pentru prima oară în viața mea când pot spune că fiecare dintre noi are un rol bine definit, fără să ne organizăm în vreun fel. Fiecare știe ce are de făcut. Nu mă refer doar la partea muzicală. De exemplu, se vede de la mare distanță că Silviu e cel cu partea amuzantă. Sunt niște sloturi bine definite în care fiecare ne facem partea.

În aparență, fiecare dintre voi vine din lumi diferite. Ce vă unește?

Dragostea. Glumim, deși nu e departe. Fix sentimentele pe care le transmite muzica noastră, cumva asemănările astea ne-au unit. În momentul în care ne-am întâlnit la masă și am văzut că ies scântei (în sensul bun), there was no turning back. Cumva piesele și mesajul lor, modul în care au fost construite ne-au unit pe toți. Basically, suntem toți niște dubioși. Piesele sunt o enumerare de întâmplări prin care trece Trippy, iar noi punem cumva totul în cârca lui. Și uitându-ne la rândul nostru peste „aventurile” lui, ne-am dat seama că toți am trecut  prin experiențe similare și vrem să mai aducem și altele în catalogul vieții lui Trippy.

De ce și coveruri și nu doar piese proprii?

Din același motiv care ne face să abordăm mai multe genuri muzicale: pentru că ne place muzica și nu spunem „nu” la niciun lucru pe care îl putem încerca. Da, dacă ne place o piesă foarte mult spunem „hai să o cântăm și pe asta”. Dacă suntem chemați într-un club și vor să cântăm două seturi sau mai mult de o oră jumătate, putem să completăm.

Iar după pandemie?

După pandemie o să cântăm, foarte mult, în multe ipostaze, în multe circumstanțe, peste tot pe unde apucăm. Avem foarte multe piese în lucru.

Un mesaj pentru oamenii care vă ascultă?

Să ne asculte în continuare și să le spună și altor oameni să ne asculte! Dați-ne follow că o să vedeți multe mișcări importante și explozive! 

Găsiți trupa pe Facebook, Instagram și pe YouTube.
Și ultima lor melodie, FunKing, o găsiți pe YouTube.

Carousel – despre alb, negru și gri

Carousel este o trupă de rock alternativ/metal/prog care s-a format în noiembrie 2017 în Cluj Napoca.

Fiona Apple zice “Fetch the Bolt Cutters!” și zice bine

Vocea, care se sparge uneori printre cuvinte, nu încearcă nici o clipă să te cucerească, să intre în liga vocilor frumoase și muzicale, ci, dimpotrivă, își dorește să comunice, să-ți Citește mai mult

Sofi Tukker: Threehouse, albumul EDM despre copilărie

Printre genurile de muzică de la care ne-am aștepta cel mai puțin să ne vorbească despre copilărie și frumusețea ei este EDM, gen cu un beat repetitiv și întâlnit des Citește mai mult

Riot Monk „Be pălincă”: Interviu cu Lori

Riot Monk înseamnă furie, revoltă, sentimente care aduc cu ele nesiguranță, dorința de a fi acceptat care la rândul ei aduce din nou furie și tot așa.

Nick Cave și eșecul Nocturama

Plimbându-mă prin magazine de muzică, îi căutam albumele, dar singurul pe care îl găseam era Nocturama. Nu știam prea multe de el, așa că am început să caut informații. Pe Citește mai mult

Vladimir Gheorghiu: muzică, fotografie şi un zine cu Riot Monk

Vladimir Gheorghiu este un gălățean stabilit în București, îndrăgostit atât de muzică cât și de fotografie. Acum lucrează cu Riot Monk, iar împreună au pregătit un zine intitulat "Contează".

Arată-le și celorlalți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *