La TIFF 19, avut ocazia să urmăresc Just 6,5 / 6,5 milioane / Metri Shesh Va Nim, al doilea film regizat de Saeed Roustayi: un lungmetraj fascinant care spune povestea poliției iraniene aflată în goana de al captura pe dealer-ul de droguri Naser Khakzad.

Iată de ce nu ar trebui să ratezi acest film:

  1. Este un prim film ideal dacă vrei să te iniţiezi în bogata cinematografie iraniană.
  2. Ai sanșa de a-l revedea pe Payman Maadi într-un rol extraordinar, după cel realizat în Nader și Simin, o despărțire, regizat de Asghar Farhadi.
  3. Reţeaua drogurilor din Orientul Mijlociu este o problemă acută, iar filmul Just 6,5 / 6,5 milioane / Metri Shesh Va Nim te ajută să o înţelegi.
  4. Are o structură narativă provocatoare care te ține tot timpul curios și lipit de scaun.
  5. Filmul explorează o lume nouă, diferită, în care cuvântul dat şi onoarea deţin o însemnătate profundă.
  6. Fiecare personaj este atent construit, rezultând caractere complexe, puternice, care urmăresc inteligent scopuri bine definite.
  7. Tiparul de „gangster movies„, frecvent folosit în filmele despre traficul de substanțe, e aproape inexistent, Just 6,5 concentrându-se pe detaliile umane, sensibile, atât în cazul poliţiştilor, cât şi al celor încătuşaţi.
  8. Suprinzător, polițiștii și dealer-ii împărtăşesc acelaşi obiectiv: să scape din lumea numărului 6,5.

Filmul poate fi găsit pe TIFF Unlimited până în data de 16 august. 

„The Hater” sau dovada că aparențele înșală

The Hater: Așteaptă-te să te simți incomod de multe ori pe parcursul celor două ore. Așteaptă-te să-ți fie satisfăcută dorința de a întrece limitele (nu cred că o vei mai Citește mai mult

Conexiuni inexplicabile: La double vie de Véronique

O poveste spusă cu omenie și frumusețe, o meditație surprinzătoare asupra destinului și a ceea ce nu cunoaștem decât intuitiv, La double vie de Véronique este un film emoționant care Citește mai mult

Luke Lorentzen: Midnight family şi culisele filmului documentar

„Persoanele din filmele mele simt că atenția pe care o primesc este grozavă, le dă încredere, le dă un sentiment că sunt văzute și auzite.”

De ce ar trebui să te uiţi la The Social Dilemma

Te simţi vreodată urmărit când stai pe net? Nici nu e de mirare! The Social Dilemma îţi arată cum marile companii folosesc algoritmi pentru a stoca şi prezice toate acţiunile Citește mai mult

“O viață pe planeta noastră”- filmul care ne spune cum putem să ne salvăm

O viață pe planeta noastră: “Nu este doar despre salvarea planetei, este și despre salvarea noastră”

Zlotowski și femeia ușuratică

Une fille facile - o plajă pustie în miezul verii, valuri, un accent dulce provensal, petreceri pe faleză și o femeie superbă care dansează...

Arată-le și celorlalți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *