Printre genurile de muzică de la care ne-am aștepta cel mai puțin să ne vorbească despre copilărie și frumusețea ei este EDM, gen cu un beat repetitiv și întâlnit des în cluburi. Trupa Sofi Tukker a creat un astfel de album: Treehouse.

Trupa este destul de tânără, dar a reușit rapid să își creeze o bază de fani puternică. Ea are doi membri: Sophie Hawley-Weld și Tucker Halpern, ambii fiind soliști vocali. Sophie este cea a cărei voce apare mai des pe parcusul albumului. Cei doi s-au cunoscut în 2014, la Universitatea Brown, unde Sophie ținea un perfomance într-o galerie de artă și asta l-a inspirat pe Tucker să îi propună o colaborare. Au ajuns repede să aibă concerte în foarte multe țări, venind chiar și în România de două ori. Le găsești muzica aproape zilnic la televizor, fiindcă multe firme o folosesc pentru spot-urile publicitare.

Primul, și momentan singurul lor album este Treehouse. Titlul nu are cum să nu ne ducă cu gândul la copilărie şi la momentele în care eram lipsiți de griji. Casa din copac ne este prezentată foarte des în filmele și serialele americane ca locul pe care-l vizitam pentru liniște și siguranță, refugiul în interiorul căruia puteam să ne dăm frâu liber imaginaţiei. Acest album reușește cu succes să ne inducă aceste stări şi să se transforme într-o casă în copac sonoră. El este produs de cei doi membri ai trupei împreună cu Jon Hume la casa de discuri Ultra. Are o durată scurtă, abia depășind o jumătate de oră, și conține 10 piese.

Albumul debutează cu piesa F*ck they, piesă ce evocă momentele în care nu ne păsa de ce spuneau alții despre noi şi înfulecam nisipul privind cu mândrie în ochii celor care îndrăzneau să ne judece. Trupa accentuează faptul că ar trebui să păstrăm vie această atitudine chiar şi la maturitate, refuzând să ne lăsăm afectați de părerile tuturor.

Momentan, piesa de pe album care primește cea mai multă atenție este Good time girl deoarece Paolo Sorrentino a ales-o pentru genericul serialului The New Pope. Cu toate că este piesa de pe album care îţi stimulează cel mai puţin adrenalina, ascultând-o vei fi inspirat să te bucuri de tot ce te face să te simţi viu, fără să analizezi prea mult lucrurile!

Baby I’m A Queen este descrisă foarte bine de către trupă în comentariul videoclipului ca fiind o piesă despre tendiţa naturală a copiilor spre creativitate. Ei ne spun cum, odată cu timpul, ajungem să purtăm haine la patru ace și să ne cenzurăm această abilitate în viața de zi cu zi. Subliniază faptul că ar trebui să ne lăsăm inspirați de acei copii care colorează în afara liniilor. La finalul videoclipului Sophie și Tucker se aruncă împreună cu copiii în vopsea, ajungând să uite de diferența de vârstă.

Albumul se încheie cu piesa Best Friend, trupa cântând acestă piesă împreună cu prietenii lor buni. Este simplă, dar vorbește autentic și ne reamintește de acea prietenie sinceră și pură despre care avem impresia că o să dureze pentru totdeauna şi că nu avem nevoie de cuvinte pentru a comunica între noi.

Albumul a fost nominalizat în anul 2019 la premiile Grammy în cadrul categoriei Best Dance/Electronic, însă a pierdut în favoarea Woman Worldwide al trupei Justice.

Dacă într-o seară simți nevoia să îți amintești de copilărie, acest album sigur o să îți trezească niște gânduri dragi. Fiind EDM, o să te și ridici de pe scaun pentru niște mișcări de dans perfecte pentru relaxarea dinainte de culcare. Sofi Tukker e acea trupă al cărei scop este să te facă să te simți bine și să te miști până eşti atât de dezhidratat încât ai nevoie de cel puțin un litru de apă.

Vladimir Gheorghiu: muzică, fotografie şi un zine cu Riot Monk

Vladimir Gheorghiu este un gălățean stabilit în București, îndrăgostit atât de muzică cât și de fotografie. Acum lucrează cu Riot Monk, iar împreună au pregătit un zine intitulat "Contează".

Riot Monk „Be pălincă”: Interviu cu Lori

Riot Monk înseamnă furie, revoltă, sentimente care aduc cu ele nesiguranță, dorința de a fi acceptat care la rândul ei aduce din nou furie și tot așa.

Carousel – despre alb, negru și gri

Carousel este o trupă de rock alternativ/metal/prog care s-a format în noiembrie 2017 în Cluj Napoca.

Nick Cave și eșecul Nocturama

Plimbându-mă prin magazine de muzică, îi căutam albumele, dar singurul pe care îl găseam era Nocturama. Nu știam prea multe de el, așa că am început să caut informații. Pe Citește mai mult

Fiona Apple zice “Fetch the Bolt Cutters!” și zice bine

Vocea, care se sparge uneori printre cuvinte, nu încearcă nici o clipă să te cucerească, să intre în liga vocilor frumoase și muzicale, ci, dimpotrivă, își dorește să comunice, să-ți Citește mai mult

Arată-le și celorlalți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *