Cred că există multe contraste pe care nu le sesizez. Câteodată, le caut și sunt uimită unde ajung ținând un aparat foto în mână. În fapt, caut oameni și locuri cu care pot realiza conexiuni.

Andra Zlotu are 19 ani și își dorește să ajungă mai aproape de diferite contexte sociale. Și-a luat primul aparat de fotografiat în clasa a VI-a. Fotografiază pe stradă pentru exercițiu și, din când în când, pleacă acolo unde crede că poate găsi contraste.

În prima zi de Paști, o comunitate de rromi penticostali, din apropierea orașului meu, celebrează Botezul, eveniment la care participă peste 200 de oameni din întreaga zonă.

Am ajuns aici întâmplător… nu știam ce se întâmplă atât de aproape.

Festivalul de datini și obiceiuri strămoșești de la Comănești este sărbătorit pe 30 decembrie. Sate din întreaga zonă sunt reprezentate de cete de urși. Oamenii se costumează în blănuri și participă la parada, care are loc în centrul orașului.

Comănești e – a life experience – pentru că e despre oameni care știu să se bucure.

Astă-vară, am ajuns în zona satelor tradiționale ale Maramureșului și am găsit trei nunți la fiecare biserică pe lângă care am trecut. Am zis că trebuie să fac câteva poze și câțiva se întrebau „de a cui oi fi?!”.

În octombrie, am început facultatea la Cluj și am ajuns la Târgul de la Negreni, cel mai mare din estul Europei.

-Aproape de Crăciun, în 2017, în târgul municipal Onești-

Între timp, vânzarea de porcine a fost interzisă datorită Pestei Porcine Africane.

De când fac fotografie, am învățat că trebuie să mă detașez de ce se întâmplă în cadru și să fiu obiectivă, să nu judec pentru că, până la urma, sunt un intrus care ar vrea să fie invizibil.

Pe Andra o găsiți pe Instagram: @andrazlotu și pe Facebook.

In/sight

In/sight: 21st century love story, a frame for the sky, about memory/about oblivion, aliens in your hometown...

Call concurs de fotografie

Revista Copilot organizează periodic un concurs de fotografie pentru cei care iubesc provocările – și fotografia. Regulile sunt simple, trebuie doar să vrei 🙂 Tema: ISTERIE Fotografia trebuie să fie Citește mai mult

Arată-le și celorlalți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *