Poză realizată de Andreea Popa

Carousel este o trupă de rock alternativ/metal/prog care s-a format în noiembrie 2017 în Cluj Napoca. După un an de muncă în sala de repetiții, trupa a avut primul concert în 3 noiembrie 2018 la Hardward pub, alături de Grey Matters și Breathlast din București.  Membrii trupei sunt Miruna Davidoaie (tobe), Tudor Bob (chitară) Paul Badiu (chitară), Horia Ciogu (bass) și Alex Lasc (voce).

A.B.: Cum a luat naștere trupa?

Carousel: Din dorința de a face muzică. Fiecare a căutat oamenii potriviți pentru a începe un astfel de proiect. Primii membrii au fost Tudor, Horia și Alex. Încă de la prima încercare de a pune ideile cap la cap s-a simțit o oarecare omogenitate și astfel ne-am dat seama că aspirațiile pot să devină mult mai mari în ceea ce privește acest proiect. Ulterior, i-am găsit pe ceilalți membrii (Miruna și Paul), iar astfel lucrurile au început să meargă tot mai repede.

A.B.: Care este tema primului album?

Carousel: Se va numi „Între maluri”, are o tematică interesantă, credem noi. E vorba despre războiul dintre două regate care sunt de fapt reprezentate de piesele de șah albe și negre. Din rodul iubirii reginei de alb cu regele de negru, s-a născut prințul gri, care o să fie alungat pe o insulă pustie în mijlocul mării. Ea desparte cele două regate, de aici titlul „Între maluri”. Fiecare piesă a albumului reprezintă un capitol din poveste care conduce mai departe firul narativ.

  1. „Între maluri”
  2. „Oglinda”
  3. „Piesa nouă (de șah)”
  4. „Prezent”
  5. „Nu e loc”
  6. „Neflux”
  7. „Război”
  8. „Remiză”  (și lista va continua curând)

A.B.: Ce muzicieni/alte trupe admirați sau vă inspiră?

Carousel: Fiecare membru are trupe favorite. Evident că ideile muzicale ale fiecăruia sunt influențate de genurile muzicale preferate și implicit de trupele pe care le ascultă. Toate acestea puse la un loc crează un cumul de informație care generează un caracter propriu al trupei. Unele dintre trupele noastre preferate din țară sunt: „Coma”, „Days of confusion”, „Byron”, „Implant pentru refuz”, ”Luna Amară”. Din străinătate, o influență clară asupra genului nostru sunt unele trupe care vin din sfera post/metalcore/alternative/progressive/djent: „Peryphery”, „Intervals”,  „Steven Wilson”, „Leprous”, „Agent Fresco”, „While She Sleeps”, „Earthside”, „Monuments”, „Fire from the Gods” etc.

A.B.: Care sunt planurile voastre pentru urmatoarele luni?

Carousel:  Având în vedere pandemia, am făcut un plan pentru a lucra la piese în mediul online: folosim aceeași platformă, ne trimitem unul altuia proiectele și le punem cap la cap. După ce lucrurile vor reveni la normal vom intra din nou în studio și vom scoate piese noi, sperăm să terminăm albumul anul acesta. În altă ordine de idei, ne vom axa mai mult pe producție în următorul an și mai puțin pe concerte.

A.B.: Ce doriti să transmiteți ascultătorilor?

Carousel: Să susțină muzica undeground din România în continuare, așa cum au facut o până acum. Din punctul nostru de vedere, muzica undergorund din ultimii ani este într-o continuă ascensiune, iar cei implicaţi în proiecte fac eforturi imense pentru a fi eficienţi pe mai multe planuri (job-uri, familii, trupă).

Puteți afla mai multe despre trupă pe pagina lor de Facebook  (https://www.facebook.com/carouselro/) , Instagram (https://www.instagram.com/carouselband_official/?igshid=1fhox6smx0k4w&fbclid=IwAR29dNJlRn40Yh8Ee4iLFFO5d6FT1P8zbBlY_JoTEs7eBOZuafc6lcmbQtE) sau să îi ascultați pe Youtube (https://www.youtube.com/channel/UCAGWc_RUuJ_-KX_lETSZJgA).

Interviu realizat de Andra Benchea

Când un singur gen muzical nu ne ajunge- interviu trupa The `O`

"Ne definește tocmai faptul că nu suntem definiți de ceva anume. Ia orice zi din viața ta și spune-mi dacă ai avut același sentiment pe tot parcursul zilei. Cel mai Citește mai mult

Vladimir Gheorghiu: muzică, fotografie şi un zine cu Riot Monk

Vladimir Gheorghiu este un gălățean stabilit în București, îndrăgostit atât de muzică cât și de fotografie. Acum lucrează cu Riot Monk, iar împreună au pregătit un zine intitulat "Contează".

Fiona Apple zice “Fetch the Bolt Cutters!” și zice bine

Vocea, care se sparge uneori printre cuvinte, nu încearcă nici o clipă să te cucerească, să intre în liga vocilor frumoase și muzicale, ci, dimpotrivă, își dorește să comunice, să-ți Citește mai mult

Nick Cave și eșecul Nocturama

Plimbându-mă prin magazine de muzică, îi căutam albumele, dar singurul pe care îl găseam era Nocturama. Nu știam prea multe de el, așa că am început să caut informații. Pe Citește mai mult

Trupa Guilty: 3 ţări şi o „dragoste nebună pentru muzică”

Trupa Guilty ne povesteşte: "Pentru noi, oamenii care ne ascultă muzica sunt foarte importanți. Ne gândim de 10 ori când facem un riff de chitară sau o linie de bass Citește mai mult

Sofi Tukker: Threehouse, albumul EDM despre copilărie

Printre genurile de muzică de la care ne-am aștepta cel mai puțin să ne vorbească despre copilărie și frumusețea ei este EDM, gen cu un beat repetitiv și întâlnit des Citește mai mult

Arată-le și celorlalți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *